Архив за етикет: обувки

Обувките трябва да се пробват правилно

Много са малко жените, които не обичат да обикалят по магазините. Пазаруването за тях е свещена дейност, която повишава значително самочувствието и настроението. Но има и една стока, която представителките на нежния пол буквално обожават и това са дамски обувки от bg-look.com. За съжаление, много дами не знаят основните правила в пробването на обувки и купуват модели, които в последствие се оказва, че не могат да носят.
Подготвихме настоящата статия, защото искаме жените да знаят реално от първото обуване кои са подходящите за тях обувки.
Обувките се пробват главно до обяд, защото до този момент стъпалото е с естествена форма, а не е подуто от седене цял ден или пък е уморено от дълго ходене. Пробват се лява и дясна обувка заедно, защото двете половини на тялото никак не са пропорционални и едната част се различава от другата.
Когато и двете обувки са на краката ви, трябва да направите няколко крачки, в магазина разбира се, по този начин ще разберете до колко са удобни.
Продавачките постоянно повтарят на клиентите, че кожата ще се разшири и че не трябва да се притеснявате, ако са ви малки. Ако усещате, че обувките са тесни, това разширяване е възможно, но палците ви опират, то това няма как да се промени.
Препоръчително е материалът да бъде естествена кожа, защото с нея няма никакво изпотяване.
Не е ясно защо, но много от хората огъват обувките, така че носът и петата да се срещнат. Погрешно е твърдението, че еластичността на обувката трябва да е толкова голяма.
Сега вече сте напълно подготвени и можете уверено да тръгнете на тур по магазините – ще изберете правилните обувки и няма да се изненадате след това, че не ви стоят добре или ходенето с тях не е приятно.

Обувки, които трябва да има всеки мъж

Не се заблуждавайте и не си мислете, че единствено дамите изпитват удоволствие от пазаруването на обувки. Напоследък все повече господа започват да обръщат внимание на външния си вид и съответно това е свързано и с по-честото посещаване на магазините. Много от мъжете дори имат завидно чувство за стил и визията им е перфектно, но има и много господа, на които им е по-трудно да преценят кои мъжки обувки от http://bg-look.com с кой колан да съчетаят или пък с кой панталон и други подобни. мъжки обувки от bg-look.com
Надяваме се тази статия да хвърли по-голяма светлина именно върху мъжките обувки и то върху четирите модела, които са небходими за всички случаи.
На първо място решихме да поставим мокасините, тъй като скорошно проучване ги обяви за най-удобните обувки, произвеждани някога. Това се дължи освен на непретенциозната им визия и на комфорта, който осигуряват. Мокасини може да се носят и в ежедневието, и в офиса, но в никакъв случай на официално събитие.
Следващият задължителен модел мъжка обувка е официалната с връзки. Най-разпространените модели са два с английските названия оксфорд и дерби. Първият е строго официален и се стеснява в форната част на крака към връзките, докато дерби са с по-широки връзки и не толкова строги. Подходящо е да ги носите с дънки в тъмен цвят, костюм или пък панталон.
На трето място в класицията на задължителните мъжки се нареждат тези с бомбе, наречени „броугинг“. Бомбето е разположено отгоре във формата на крила и цялото е обточено с мъничшки шевове. Броугинг са характеризират по-скоро като ежедневни обувки, но се съчетават идеално и с костюм.
Последни задължителни мъжки обувки, но не и по важност, са кецовете, чиито цветове и форми вариат. Тях можете да носите с джинси, дънки и не строго официални панталони.