Модерни материали за ремонт на покриви

Материалите, с които се прави ремонта на покрива са от особено голямо значение, когато става въпрос за качество.

Покривът е изключително важен компонент от всяка сграда и неговото добро състояние е предпоставка за по-високата цена на имота. Не отлагайте ремонта на покрива , защото колкото повече се задълбочат проблемите с него, толкова повече средства и време ще ви коства привеждането му в изряден експлоатационен вид. както всички сфери на живота, така и строителството се развива с бързи темпове и вече използването на метериали от последно поколение не е непосилен лукс.
Модерни материали за ремонт на покриви
По отношение на керемидите разнообразието е наистина значително и можете да се спрете на най-различни дизайни като се ръководите от архитектурата на цялата сграда или собствените си естетически критерии.

Що се отнася до техническите спецификации на керемидите, те са тясно обвързани с материала, от който са изработени. Битумните керемиди имат много добри хидроизолационни свойства и нисък разход при монтаж. Могат да се използват при покриви със сложна геометрия и не изискват много време за поставяне. Недостатък на този тип покривно покритие е, че има сравнително по-кратък живот при по-резки денонощни температурни амплитуди от класическите керемиди, които предпочита традиционното строителство у нас. Полимерните керемиди и циментно-пясъчните керемиди изглеждат по много сходен начин и почти по нищо не се различават от глинените.

Разликата, разбира се, е в материала на изработка, който е смес от пясък, цимент и оцветители при циментните, придаващи им по-голяма единична тежест. При полимерните циментът в качеството си на свързващо вещество е заменен от полиетиленов полимер и това им позволява да имат два пътио по-ниска маса от циментните. За почитателите на естествените материали са препоръчителни каменните плочи, металните керемиди и озеленяването на покрива. Независимо дали заложете на стандартен или зелен покрив, хидро и топлоизолацията са задължителен елемент при ремонт на покрив, когато очаквате дълъг експлоатационен живот. Хидроизолацията се постига с иновативни решения при покривните мушами като воалит или течни изолации върху грундирана основа.