Как да направим ремонт на покриви в Пловдив

За да направите надежден и ефективен ремонт на покрива си трябва да се запознаете с материалите за ремонт, които се предлагат на пазара и да изберете надеждна фирма за ремонтни дейности.

Несъмнено на пазара има наистина огромен избор от какви ли не марки и материали за изолация и ремонт на покриви. remontpokrivi.org ви запознава с последните тенденции в областта, както и с няколко съвета за това как и кога е наложително да се направи ремонт на покрива.

Неподлежащ на обсъждане фактор за кресяща нужда от ремтни дейностни са течове, които най-често се появят след обилни валежи. Те могат да се дължат на запушени улуци, лоша отводнителна система, разрушена хидроизолация и повреди в различните компоненти на покрива- от керемиди до капандури и снадки. Тези течове освен, че водят до появата на мухъл и по-ниско ниво на комфорт за живущите, са пагубни и за цялата покривна конструкция- водят до изгниване на греди и носещи елементи и застрашават стабилността на цялата конструкция.

Отлагането на ремонта твърде дълго може да доведе до необходимостта от частично и дори цялостно изграждане на нов покрив, което в пъти по-скъпо от качествен ремонт, удължаващ живота на покривната конструкция поне с 15-20 години. Ремонтните дейности, включени в стандартен пакет от всички фирми за ремонт са разкриване на покрива, почистване от наслоена мръсотия,заковаване на летви и подмяна на изгнили такива, пренареждане на керемиди и почистване на ремонтните отпадъци. За по-качествен ремонт се препоръчва да добавите хидроизолация от воалит или битумна мембрана, което би намалило разходите ви за отопление през зимните месеци с до 20-30%.
Как да направим ремонт на покриви в Пловдив
Ако разполагате с таванско помещение, на което искате да вдъхнете нов живот можете да го направите с частично остъкляване на покрива. Това ще направи достъпа на светлина много по-лесен и ще превърне прашния таван в годно за живеене и почивка местенце.

Най-подходящи за тази цел са едноскатните покриви, защото те дават и най-голямо пространство и възможност човек да върви изправен. Но многоскатнните покриви също могат да имат експлоатационен вариант за таванските помещения, стига да се направят необходимите реновации по желание на собствениците.