Обувките трябва да се пробват правилно

Много са малко жените, които не обичат да обикалят по магазините. Пазаруването за тях е свещена дейност, която повишава значително самочувствието и настроението. Но има и една стока, която представителките на нежния пол буквално обожават и това са дамски обувки от bg-look.com. За съжаление, много дами не знаят основните правила в пробването на обувки и купуват модели, които в последствие се оказва, че не могат да носят.
Подготвихме настоящата статия, защото искаме жените да знаят реално от първото обуване кои са подходящите за тях обувки.
Обувките се пробват главно до обяд, защото до този момент стъпалото е с естествена форма, а не е подуто от седене цял ден или пък е уморено от дълго ходене. Пробват се лява и дясна обувка заедно, защото двете половини на тялото никак не са пропорционални и едната част се различава от другата.
Когато и двете обувки са на краката ви, трябва да направите няколко крачки, в магазина разбира се, по този начин ще разберете до колко са удобни.
Продавачките постоянно повтарят на клиентите, че кожата ще се разшири и че не трябва да се притеснявате, ако са ви малки. Ако усещате, че обувките са тесни, това разширяване е възможно, но палците ви опират, то това няма как да се промени.
Препоръчително е материалът да бъде естествена кожа, защото с нея няма никакво изпотяване.
Не е ясно защо, но много от хората огъват обувките, така че носът и петата да се срещнат. Погрешно е твърдението, че еластичността на обувката трябва да е толкова голяма.
Сега вече сте напълно подготвени и можете уверено да тръгнете на тур по магазините – ще изберете правилните обувки и няма да се изненадате след това, че не ви стоят добре или ходенето с тях не е приятно.